Lajinmukaista laatua

Matkalla kohti hevoslähtöisiä palveluita vuodesta 2008.

Laadukasta täysihoitoa hevosten tarpeet edellä

Tarjoamme hevosille täysihoitoa laadukkaissa puitteissa, perustuen nykyaikaisen tutkimustiedon käsitykseen hevosen luontaisten käyttäytymistarpeiden täyttämisestä. Tavoitteenamme on hevosten kokonaisvaltainen hyvinvointi.

Hevoset tarhaavat pääosin laumassa, jolloin ne pääsevät niille tärkeään kontaktiin toistensa kanssa. Hevosten tarve pureskella suurimman osan vuorokautta on toteutettu tarjoamalla päivittäinen heinäannos joko automaatein tai tarhassa jatkuvasti saatavilla olevien heinähäkkien avulla.

Hevosten tarhat ja elinalueet ovat sekä hyvän kokoisia, että hyväpohjaisia. Pieni tarha ei edistä liikkumista ja isostakaan alasta ei ole iloa jos se on puolet vuodesta upottavaa mutaa. Turvallisuudesta puhumattakaan. Meillä hevoset tarhaavat pitävillä pohjilla, hiekkapohjaisissa tarhoissa, jotka puhdistetaan päivittäin tallin puolesta. Kesät hevoset saavat viettää katoksellisilla laitumilla yötä päivää.

Hevosten lisäksi talli ja sitä ympäröivät alueet on suunniteltu myös omistajien mukavuutta ajatellen. Viihtyisät, toimivat sosiaali- ja tallitilat tarjoavat turvalliset harrastusolosuhteet.

Hevosten kokonaisvaltainen hyvinvointi etusijalla

Uskomme hevosen hyvinvoinnin tarkasteluun monelta kantilta, ja siihen vaikuttavat pitopaikan lisäksi muutkin tekijät.

Monipuolisen harrastamisen ja harjoittelun mahdollistamiseen on panostettu tallin omilla mailla, sen lisäksi että talli sijaitsee loistavien maastoilumahdollisuuksien yhteydessä. Olemme mukana kannattamassa Keski-Uudenmaan Maastoratsastajia yhdistyksen jäsentallina.

Hevosten kanssa harjoittelun monipuolisuuden lisäksi mielestämme on väliä, miten hevosia ratsastetaan ja käsitellään. Tieto hevosen oikeista liikkumistavoista ja kouluttamisesta niin, että hevosella on varmasti tieto siitä mitä siltä halutaan, ylläpitää hevosilla niin fyysistä kuin psyykkistäkin terveyttä.

Tämän takia olemmekin yhteistyössä mm. ratsastusvalmentaja Tea Ihalaisen kanssa.

Hevosten säännöllinen kehonhuolto pitää fyysisen puolen kunnossa, ja monet tallimme hevoset ovatkin mukana säännöllisissä lihaskalvo- ja osteopatiahoitoringeissä. Näistä, kuten alueen osaavista kengittäjistä, satulansovittajista ja eläinlääkäreistä on toimintavuosien aikana keräytynyt verkosto suositeltavia omien alojensa ammattilaisia myös uusien asiakkaidemme käyttöön.

Tallilla rauhallisen ja rennon tunnelman takaa 28 hehtaarin tila päättyvän tien päässä. Hevosia kohdellaan sekä kunnioituksella, että lempeällä määrätietoisuudella ja tallillemme onkin päätynyt positiivisella tavalla tiedostavaa asiakaskuntaa, joille hevostensa hyvinvointi on sydämen asia. Kuten meillekin.

Tervetuloa tutustumaan!