Harrastamisen iloa

Hyvät mahdollisuudet harrastaa:
selästä, kärryiltä tai maasta käsin.

Chevalinn - monipuolista hevosharrastusta

Tallin toimintaa sekä tarjoamia palveluita on kehitetty jatkuvasti. Visionamme on aina ollut tarjota monipuoliset harjoittelualueet, sisältäen myös muita mahdollisuuksia perinteisen kentän ja maneesin lisäksi.

Ratsastuskentät ja maneesi

Tallilla on kaksi ratsastuskenttää, koulukenttä noin 20x40m kumirouhepohjalla, ja estekenttä 40x60 hiekkapohjalla. Pikkukisojamme on myös hyvin palvellut pieni katsomo kenttien viereisellä viheralueella.

Maneesi on pyöreä, 24m halkaisijaltaan, ja vaikka siellä voi pientä estettäkin hypätä, varsinaiseen sisäkauden estetreeniin suosittelemme vuokraamaan kilometrin päässä sijaitsevaa maneesia naapurista. Maneesissamme on myös hevosten kiittelemä, joustava kumirouhepohja. Estekalustoa löytyy estekentän reunalta, kuin myös puomeja ja korokepaloja maneesista.

Muu harrastaminen tilalla

Maneesin vierestä lähtee hiekoitettu kiipeilymäki, joka on hyvää aktivointijumppaa esimerkiksi alkuverryttelyjen oheen.

Oma hiekkapohjainen ratamme tarjoaa mahdollisuuden pidempään ravi-ja laukkatreeniin, kuin myös hevosella ajamiseen. Lenkkiä myös aurataan auki talvisin. Yhteensä ajamiseen sopiva, tontin kiertävä lenkki on noin puolitoista kilometriä ja tallialuetta voi kierrellä eri teitä kentälle suunnatessaan.

Näiden lisäksi metsään on raivattu pari pienempää polkua antamaan vaihtelua alku- tai loppuverryttelyihin.

Maastot

Jäniksenlinnassa on loistavat maastoilumahdollisuudet. Tallin lähellä sijaitsee hiekkakuoppia ja luonnonhiekkapohjaista maastoa.

Syksyisin saa ratsastaa naapurin sänkipellolla, talvisin omilla laitumilla, ja tietysti olemme suorastaan hyvien maastojen keskiössä - Keski-Uudenmaan Maastoratsastajien mahtavat maastoilumahdollisuudet, ja jäseneksi liittymällä lisäksi uittopaikka sekä trailerimatkan päässä olevat lisäpisteet ovat kaikki helposti saavutettavissa talliltamme. Tunnin mittaiselle perusmaastolle osuu jo parikin laukkapätkää ja parin- kolmenkin tunnin maastoille pääsee helposti, kun oppii tuntemaan alueen pikkupolkuja.