Näin meillä asutaan

Hevoset pääsevät nauttimaan paljosta ulkoilusta,
hyvin tehdyillä pohjilla.

Eri tallipaikkavaihtoehdot

Hevosilla on erilaisia tarpeita tallipaikan suhteen. Tämän lisäksi tallipaikan valintaan vaikuttaa sukupuoli; meillä ruunat ja tammat tarhaavat erikseen.

Sisätalli

Perinteinen karsinatalli on kahdeksan ruunan käytössä, jotka tarhaavat 12h päivässä laumatarhassa. Tallissa on raikas ilma, joka vaihtuu sekä koneellisesti että luonnollista ilmanvaihtoa käyttäen. Turvekuivitetut karsinat ovat yhdeksän neliötä pinta-alaltaan. Tallin ruunat tarhaavat 3200m2 kokoisessa hiekkapohjaisessa tarhassa, jossa on lämmitettävä vesikuppi sekä kuivaheinää tarjolla heinähäkeistä, slowfeeding verkon alta. Tarhausaika on noin klo 7 - 19.30. Rehuille ja varusteille säilytyspaikat tallissa, kuin myös hevosten hoito- ja pesupaikat.

Hinta 780€ / kk

Ulkokarsinat

Hevosille, jotka eivät pärjää laumassa tai voi olla vapaammalla heinäruokinnalla, on tarjolla tallimme ainoat yksittäisasumukset. Myös yksittäispihatoiksi laskettavat, turvepohjaiset karsinat ovat noin 12m2 ja takaoveltaan auki hevosten omaan hiekkatarhaan. Tarhan koko noin 230m2 per hevonen. Jokaisella on oma lämmitettävä vesikuppi sekä karsinassaan heinäautomaatti jonka avulla ulkokarsinan hevoset saavat heinät kahdeksan kertaa vuorokaudessa. Ulkokarsinoita on viidelle hevoselle, jotka tarhaavat vieri vieressä, kosketusmahdollisuudella ja näköyhteydellä muihin hevosiin. Rehut ja varusteet säilytetään päätallissa ulkokarsinoiden vieressä, päätallin hoitopaikat sekä vesikarsinat ovat ulkokarsinalaisten käytössä.

Hinta 730€ / kk

Tammapihatto

Tammapihatossa on väliaidoilla jaettu 2500m2 hiekkapohjainen tarha, johon rakennettu kiipeilykukkula, lämmitettävä vesipiste sekä säänsuoja. Päätallin päädyssä olevasta makuuhallista voi hevosen taluttaa suoraan sisätalliin hoitopaikoille. Turvepatjalla varustetussa makuuhallissa on kaksi uloskäyntiä. Pihattolaumaan otetaan yleensä kerrallaan neljä tammaa. Rehut ja varusteet säilytetään päätallissa, jossa myös käytössä sairaskarsinat, hoitopaikat sekä pesupaikat lämpimällä vedellä.

Hinta 730€ / kk

Ruunapihatto

Paddock Paradise- tyyliin rakennetussa ruunapihatossa on makuuhallien ja tarha-alueen lisäksi rakennettu kuusi metriä leveä, 400m pitkä rata jota pitkin kiertäessään hevoset liikkuvat enemmän ympäri vuorokauden. PP-pihatolla asuu kahdeksan hevosta, joilla on pihatolla sekä radalla yhteensä kolme heinäpistettä. Suola- ja kivennäispisteet löytyvät myös radan varrelta, lisäten kiinnostusta liikkumiseen. Pihatto sijaitsee hieman erillään päätallista, joten sieltä löytyvät myös omat rehujen, sekä varusteiden säilytyspaikat. Päätallin sairaskarsinat sekä pesupaikat ovat myös pihattolaisten käytössä. Pihatolta löytyvät luonnollisesti myös hevosten makuuhallit turpeineen sekä lämmitettävä vesiautomaatti ja ulkovesipiste.

Hinta 730€ / kk