Chevalinn Talli Tuusulassa tarjoaa tallipaikkoja tšysihoidolla.
Luotettava hoito ja toimivat ja turvalliset puitteet sekš mukava porukka!

Vuokrahevoset

**Uusi vuokrahevonen, 7v irish cob -ruuna etsiskelee myöhemmin keväällä vuokraajaa / puoliylläpitäjää! Ota yhteyttä jos kiinnostuit :)**

Hevosen vuokrausta tunneille ja maastoon

Tallilta löytyy tällä hetkellä kaksi hevosta, joita asiakkaat voivat vuokrata kavereilleen maastoseuraksi, ja käyvät Tea Ihalaisen tunneilla myös yksittäisiä ratsastuskertoja. Muutoin on hevosille mukavampaa, että löytävät vakikävijät - ensisijaisesti etsitään molemmille kiinnostuneita puoliylläpitäjiä, mutta myös ratsastajille jotka haluavat sitoutua pariksi kerraksi viikossa, jää varmasti tilaa kalenteriin :)
Molempia hevosia läpiratsastetaan säännöllisesti, ja koulutetaan klassisesti suuntautuvin menetelmin. Onkin hevosten hyvinvoinnin takia tärkeää, että kaikki niiden kanssa toimivat ihmiset sekä käsittelevät että ratsastavat niitä samojen periaatteiden mukaisesti, jolloin itsenäisesti hevosten kanssa puuhavat ratsastajat käyvät myös säännöllisesti tunneilla, ja toteuttavat samoja harjoituksia kahden ilman opettajaa hevosen kanssa ollessaan. Näin saamme varmistettua hevosten sekä ratsastajien koulutuksellisen etenemisen yhdessä samaan suuntaan! :)
Hyvin koulutettu ja aina apuihin samalla tavalla vastaava hevonen on myös ratsastajan ilo!Neppi

Neppi on 8v ruuna, joka on tullut meille kesällä 2019. Se ehti tehdä jonkun aikaa ratsastuskoulun tunteja, joten alkuun sen kanssa saatiin hieman tehdä töitä herkkyyden palauttamisen kanssa. Nykyisin se onkin loistava opetushevonen; kevyt ja herkkä ja liikkuu omalla moottorilla, ei ryntää vaikka menettäisi tasapainon ja on turvallinen toveri aloittelijankin kanssa. Esteitä menty vähemmän, mutta niillekään ei ryntää, ja yli menee vaikka lähestyisi huonomminkin. Se on meillä koulutettu myös ratsastusjousiammuntaan, ja onkin sellainen hevonen, että kun sen kanssa etenee rauhassa, voi tehdä melkein mitä vaan. Vakkarivuokraajansa onkin mennyt sillä paljon ilman satulaa, ja toimiipa Neppi myös pelkällä kaulanarulla!
Ainoa huono puoli on yksin maastoilu, jolloin jännittää, joten maastoon se saa nyt totutella toistaiseksi vain toisten perässä. Ei kuitenkaan pelkää autoja, traktoreita, rekkoja tms. ja kaikki askellajit toimii tasaisen varmasti ja jarrut löytyy aina!

Auni


Auni- tamma 10v on meillä toistaiseksi ylläpidossa. Auni on tosi kohtelias ja fiksu neiti, mutta sen taustalta löytyy enemmän ajo- ja maastoiluhommia, kuin kenttätyöskentelyä. Maastovaellusleirihevosen sekä yleisöajeluhevosen töitä tehneenä se on tottunut monenlaiseen.
Kentällä se kuuntelee istuntaa erittäin hyvin, ja halutessaan sen saakin ratsuksi istuntatunnille (on niin kiltti, että selässä on äidin mukana ollut 3v poikakin), mutta toistaiseksi sen vahvuudet ovat maastoilussa. Ollessaan reipas ja jännittäviin asioihin järkevästi suhtautuva hevonen, se on nopeasti lunastanut paikan vetohevosena myös epävarmojen ratsastajien tai seurahevosten kanssa. Jonon keskellä toimii myös, pitäen itse hyvän etäisyyden edellä kulkevaan. :)

Mikäli olet miettinyt oman hevosen hankintaa, mutta jokapäiväinen panostaminen hevoseen tuntuu vielä liian isolta harppaukselta, voisi puoliylläpito olla sinulle sopiva muoto "kevytomistajuuteen" - ole yhteydessä, mikäli kiinnostuit ja tule tutustumaan ihaniin karvakorviimme!