Chevalinn Talli Tuusulassa tarjoaa tallipaikkoja täysihoidolla.
Luotettava hoito ja toimivat ja turvalliset puitteet sekä mukava porukka!

Ulkokarsinat


Ulkokarsinamme (/yksittäispihatot) ovat mukava vaihtoehto hevosille, joilla on hengitystieongelmia, liikaa energiaa, liikaa stressiä rutiinien puutteesta, tai sisätalli on vain talvikarvassa vähän liian lämmin vaihtoehto. Sopii se tosin ihan hienosti myös ongelmattomillekin hevosille - myös puoliveriset ja iberot pärjäävät suomen talvessa ulkokarsinassa hienosti!

Karsinat ovat eristettyjä, vajaan 12 neliön kokoisia karsinoita joista on etupuolella kaksoisovet tallin sisäpihalle päin, sekä takaovi suoraan hevosen omaan tarhaan joka pidetään yleisesti ottaen avoinna. Takaovella on muovisuikaleet pitämässä vetoa ja sateita loitolla. Takaoven aukiollessa ulkokarsina toimiikin käytännössä pihattotyylisesti, ja läpiveto huonoilla ilmoilla estetään laittamalla etupuolen kaksiosaiset ovet molemmat kiinni.
Karsinan pohjilla on noin 5cm paksut karsinamatot, joiden alapinnan ontto rakenne estää allaolevasta betonilattiasta kylmän nousua. Karsinoissa kuivikkeena turve.
Lämmitettävät automaattiset vesikupit takaavat ulkokarsinoissa asustavien hevosten jatkuvan vedensaannin myös talvella, ja karsinoissa on joka hevoselle lisäksi ruokakupit, sekä kiinnitysketjut hoitotoimenpiteitä varten. Tietysti myös tallin hoitokarsina sekä käytävät ovat ulkokarsinoiden asukkien käytössä. Lisäksi sairaskarsinaan voi talvikeleillä jättää hevosensa kuivumaan. Sairaskarsinassa yöpyminen onnistuu, mikäli terveydenhoidollisista syistä hevosen olisi hyvä olla pidempi aika lämpimässä.

Ulkokarsinoissa asuvilla hevosilla on heinäruokinta 8 kertaa vuorokaudessa; aamu- ja iltaheinät hevoset saavat suoraan karsinan pohjalle, ja automaatti ruokkii ne päivällä kolmesti, ja yöllä ilta- ja aamuruokinnan välillä myös kolme kertaa. Sopii siis erinomaisesti vatsahaavasta kärsiville, heinien ollessa tarjolla noin kolmen tunnin välein. Lisäksi heinänjaon tapahtuessa vain karsinaan, myös hiekan syömiseen taipuvaiset hevoset hyötyvät tästä vaihtoehdosta.
Tarvittavat väkirehut jaetaan kuten sisätallinkin hevosille, aamu- ja iltatallin yhteydessä.