F Chevalinn Tallin palvelut, ratsutus, täysihoito, tallipaikat

Chevalinn Talli Tuusulassa tarjoaa tallipaikkoja täysihoidolla.
Luotettava hoito ja toimivat ja turvalliset puitteet sekä mukava porukka!

Sisäkarsinat

Sisäkarsinat ovat 9m2 kokoisia, turvekuivitettuja ja turvallisesta muovilankusta valmistettuja. Jokaisesta karsinasta voi hevonen työntää päänsä käytävän puolelle. Automaattijuomakupit löytyvät joka kopista. Karsinoiden välillä on leveä 4 metrin käytävä, jonka ansiosta hevosia on turvallista taluttaa käytävällä vaikka muita hevosia olisi omissa karsinoissaan ja päät käytävän puolella.
Tallissa on sekä koneellinen, että luonnollinen ilmanvaihto. Luonnollisella ilmanvaihdolla pärjätään suurin osa vuotta, vain kosteimmilla syys- ja kevätkeleillä pidetään ilmastointia erikseen päällä. Katonrajassa kiertävät itkupellit ottavat talli-ilmasta lisäksi kosteuden, jonka ansiosta tallissamme on erittäin hyvä ilma. Pölyallergiset, niin ihmiset kuin hevosetkin, ovat pärjänneet hienosti tallissamme, vaikka olisivat muissa talleissa oireilleet.

Hevoset voi hoitaa karsinassa, tai hoitopaikoilla joita on kaksi kappaletta käytävän keskellä. Toisella hoitopaikalla on infrapunalämmitin, jota saa veloituksetta käyttää.
Tarvittaessa myös kaksi pesukarsinaa ovat käytettävissä hoitotoimenpiteisiin, kuin myös tietysti hevosen pesua varten. Tallista tulee lämmintä vettä useasta pisteestä, eikä sen käyttöä ole tarvinnut tähän mennessä rajoittaa edes kuumina kesinä.
Pesupaikalla on myös yhteiskäytössä viilennysletkut.

Tallissa asuvat hevoset viedään tarhaan aamulla noin klo 7 ja haetaan takaisin sisälle klo 19.30.