Chevalinn Talli Tuusulassa tarjoaa tallipaikkoja täysihoidolla.
Luotettava hoito ja toimivat ja turvalliset puitteet sekä mukava porukka!

Täysihoito

Ideologia

Meillä täysihoito tarkoittaa sananmukaisesti täysihoitoa. Meille ovat tervetulleita omistajat kaikissa elämäntilanteissa; voit käydä tallilla vaikka useamman kerran päivässä, tai jättää päiviä väliin - hevosen perustarpeet hoidetaan tallin puolesta päivittäin, ja pitkät tarhausajat toisten hevosten kanssa auttavat myös osaltaan pitämään hevosen vetreänä ja motivoituneena, vaikka päivän ratsastusliikunta jäisikin vähemmälle. Perusidea täysihoidossamme on hevosen kannalta tasaisuus ja luonnomukaisuus; päivästä toiseen säilyvät rutiinit, pitkät tarhausajat ja jämäkkä mutta rauhallinen hevosten käsittely pitää hevoset tyytyväisinä, terveinä ja rentoina harrastuskavereina. Aukealla sijaitseva tallinpiha, josta näkee pitkälle, ja toisten hevosten rauhallinen esimerkki on rauhoittanut jo useammankin stressaavan hevosen tänne muutettuaan.

Tarhaus

Täysihoitoon (sisätallissa, ulkokarsinoilta on jatkuva pääsy omaan tarhaan päivin öin) kuuluu kokopäivätarhaus, noin klo 7.00 - 19.30.
Hevoset tarhataan kahdessa laumassa isoissa (2000-3500m2) hyväpohjaisissa tarhoissa, joissa niillä on jatkuvasti tarjolla heinää slowfeeding-verkkojen läpi, säänsuojaksi katokset sekä jatkuvasti vettä tarjolla lämmitettävistä kupeista.
Täysihoitoon kuuluu kerran kuljetus tarhaan ja kerran pois. Toivottavaa on, että mikäli hevonen liikutetaan illalla, se jätetään sisälle, mikäli iltatalliin on enää vähän, vajaa tunti, aikaa.
Tarhoista lisätietoa ja kuvia täältä.

Ruokinta


Hevoset ruokitaan hyvälaatuisilla rehuilla, tallivuokraan kuuluu peruskivennäinen, suola, kaura ja pääsääntöisesti Laatuheinärenkaan tuottajan tuottama säilöheinä, saman tuottajan heinää syövät hevoset mm. Ruskeasuolla ja Tuomarinkylässä, sekä mm. uusin ravikuningas! Kuivaheinä, jota hevoset saavat syödä pitkin päivää, on vähäravinteisempaa, jotta estetään hevosten lihominen.
Heinän määrää ei ole rajoitettu. Heinästä otetaan analyysit useamman kerran vuodessa, jotka saa halutessaan ruokinnansuunnittelua varten.
Aamuruokinta (klo 06.30)tapahtuu hevosen ruoansulatusta ajatellen kahdessa osassa; kilon verran heinää annetaan karsinaan ennen kauroja, jotta hevosen syljeneritys käynnistyy, ja pääsee neutraloimaan vatsan sisältöä ennen happamampien väkirehujen syömistä.
Tarhassa hevosilla on kuivaheinää tarjolla heinähäkeistä slow feeding-verkon alta koko päivän. Tarhoista löytyy myös vesiautomaatit.
Ulkokarsinoissa asuvat hevoset saavat heinät käsin/automaateista 8 krt vuorokaudessa, aamu -ja iltatallin yhteydessä sekä noin klo 11, 14 ja 17 päivällä että noin samoin välein yöllä.
Myös niillä on jatkuvasti vettä saatavilla automaateista tai kovimmilla pakkasilla niiden mahdollisesti jäätyessä käsinjuotto kolmesti vuorokaudessa tallin puolesta.
Iltatalli alkaa klo 19.30 ja iltaruokaan pyritään sisällyttämään kaikki hevosten erikois-ja lisärehut, jolloin aamu- ja päiväruokinnalla hevoset saavat heinän lisäksi vain kauraa tai yhtä omaa väkirehuaan.
Tallilla käydessä on hyvä laittaa oman hevosensa "mössöt" valmiiksi, mutta ne laitetaan myös tallin puolesta mikäli ei ole tallille tuloa jonain päivänä suunnitellut.
Heinää saa antaa omalle hevoselleen heinävarastosta, jos jättää hevosen karsinaan tms., kunhan siivoaa jälkensä.
Pihatolla on kolmesta eri heinäpisteestä heinää tarjolla yhden slowfeeding- verkon alta, suolaa ja kivennäistä omissa pisteissään PP-radan varrella. Väkirehuruokinta näiden lisäksi hoidetaan omistajien toimesta. Kaura kuuluu tallin puolesta hintaan.

Hoito

Kaikilta hevosilta puhdistetaan kaviot aamuisin ennen ulosvientiä. Tallivuokraan kuuluu yhden loimen pukeminen ja riisuminen, ei kuitenkaan kesken päivän vaan aamu- ja iltatallin yhteydessä. Lisäloimitus, suojien laitto ym. onnistuu lisämaksusta.
Karsinat puhdistetaan päivittäin, turvetta lisätään suurempi määrä noin kerran viikossa, karsinoissa tiivis n. 20cm turvepatja. Vesi- ja ruokakuppien puhdistus tarvittaessa kuuluu tallivuokraan, seinät pestään (ruoantähteistä ym. roiskeista) tallin puolesta kerran vuodessa suursiivouksen aikaan. Kaikki tarhat puhdistetaan vähintään (6-)7 krt viikossa, ja keväällä lumien alle jääneet kasat puhdistetaan myös tallin puolesta ennen pohjan sulamista.

Ulkokarsinoissa sekä pihatolla asustaville hevosille voidaan pukea ja riisua pyynnöstä loimi kerran vuorokaudessa.