Chevalinn Talli Tuusulassa tarjoaa tallipaikkoja täysihoidolla.
Luotettava hoito ja toimivat ja turvalliset puitteet sekä mukava porukka!

Ratsastuspaikat

Tallilla on käytössä kaksi kenttää ja maneesi, ja sen lisäksi hienot maastot lähialueilla, kuten myös omalla tontilla tallin ympärillä! Useimmiten varsinkin päiväsaikaan käyvät ratsastajat pääsevät ratsastamaan ylhäisessä yksinäisyydessään, eikä ilta-aikoinakaan pahoja ruuhkia pääse usein syntymään. Yhteismaastoiluja käydään erikokoisilla porukoilla, sekä vauhdikkaampia että ihan vain rauhoittavia köpöttelyjä :)
Tallin oma fb-ryhmä on vilkkaassa käytössä yhteismaastoja sovittaessa.

Kentät

Tallilla on kaksi vuonna 2008 valmistunutta salaojitettua ratsastuskenttää.
Toinen on 20x40m koulukenttä, jossa kouluradan kirjaimet paikoillaan kouluratsastusratojen harjoittelua varten. Pitkällä sivulla kaksi peiliä. Koulukentän pohja on hieman paksumpi kuin estekentän, ja pintakerros on sekaisin hiekkaa ja kumirouhetta. Kumirouheen ansiosta pinta on kuivanakin joustava, eikä upottava, ja tietysti pakkaskeleillä pysyy pidempään pehmeänä. Kesäkeleillä pölyhaitat ovat perinteistä hiekkakenttää pienemmät.

Estekenttä on noin 40x70m hieman ohuemmalla pintakerroksella verrattuna koulukenttään. Koulukentällä voi myös hypätä jos paikalla ei ole muita ratsukoita, ja siivoaa estetarpeet pois käytön jälkeen. Tallilla on myös hyvät estekalustot joita saa käyttää. Kun siivoat esteitä käytön jälkeen pois, esteille on varattu oma paikka kenttien viereisellä katsomoalueella.

Molemmilla kentillä on 6kpl valonheittimiä, eli yhteensä 12kpl valoja. Kirkkaat kaasunpurkausvalot takaavat hyvän näkyvyyden myös pimeällä kelillä, ja jopa esteitä pystyy hyppäämään pimeälläkin kelillä. Pienen kentän valot saa päälle terassin kulmalta, ison kentän valot selkäännousukorokkeen viereiseltä seinältä.

Ratsastuskenttää vuokrataan myös ulkopuolisille hintaan 15e krt/ratsukko, sis. alv 24%.

Maneesi

Tallin v. 2014 valmistunut maneesi on pyöreä, halkaisijaltaan 24 metriä. Maneesin pohja on hiekan ja kumirouheen sekoitusta. Seinät ja katto ovat vaaleat, joten maneesissa on valoisa ratsastaa myös ilman valaistusta. Valaistus on suunniteltu niin, että se heijastuu katon kautta, jolloin päästään minimoimaan kentän pohjaan tulevat valaisimien varjot.
Ratsastuspaikoillamme on harvoin ruuhkaa, koska hevosia on niin vähän, mutta siinä tapauksessa että huonon ilman iskiessä maneesi houkuttelee monia ratsukoita yhtäaikaa, pyritään alku- ja loppukäynnit menemään entiseen tapaan kentällä.
Maneesin vuokraus ulkopuolisille onnistuu päiväsaikaan. Maneesista löytyy 2kpl peilejä.

Kentän ja maneesin varaukset tästä.


Omat maastot

Tallin oma tontti on 23ha, jolle on rakennettu erilaisia polkuja ja myös isompia ratsastusteitä. Maneesia kiertää vuonna 2019 valmistunut kiipeilyreitti ja maneesilta pihatolle menevä hiekkatie on käytössä myös tallinpuolen asiakkaille, kaikilla keleillä. Kenttien takaa lähtee hiekoitettu polku noin 300m joka yhdistyy laidunlohkojen välissä entiseen "pururataan" jossa nyt hiekoitettu 200m laukkasuora.
Pienemmät polut risteilevät metsän keskellä, ja ne ovat luonnonpohjaisia, eli sadekelillä helposti märkiä.

Naapuritallien maneesit

Metsäniityn tallin maneesia voi vuokrata aamupäivisin ja ennen klo 17.00 jolloin maneesi on varattu tallin omille ratsukoille. Maneesimaksut maksetaan suoraan naapuritallin omistajalle, hinta on 5e/krt +alv24% tai 50e/kk +alv24% ratsukkoa kohti.

Myös ns. Arjan maneesi on vuokrattavana, tästä infoa. Uusittu hinnasto.

Maneeseille matkaa tallin pihasta noin 1000m, metsätietä + polkua kävellen reilu 10min.