Chevalinn Talli Tuusulassa tarjoaa tallipaikkoja tšysihoidolla.
Luotettava hoito ja toimivat ja turvalliset puitteet sekš mukava porukka!


Talliterveisiä 2019

29.09.2019
Chevalinn Autumn Challenge nro 2 on onnistuneesti takana! Päivä oli taas aivan mahtava, vaikka sää ei hellinyt ihan yhtä hyvin kuin kolme vuotta sitten. Kaamea kaatosade iski tallin päälle tuntia ennen aloitusta, ja edellisiltana täydelliseen kuntoon saadut kentät menivät märäksi.. Mutta ratsastajat sekä katsojat olivat liikkeellä reippaalla mielellä, ja jopa aurinkokin näyttäytyi varsinaisen kisan aikana!
Katso täältä video; joko suurempi tai pienempi versio, nettiliittymän nopeudestasi riippuen!

Myös vuokrahevosten oma sivu on nyt valmis, ja kiinnostuneet voivat v√§hitellen ottaa yhteytt√§.

03.09.2019

Kesä ohi, ja hyviä uutisia ja uudistuksia pukkaa [taas] :)


Risteyksestä löytyy valittavaa; mäkeen, maneesiin, kentille,
vai kentän vierestä maastopolkua pidemmälle?
Kevään huonot maastoreitti-uutiset saivat meidät aktivoimaan aivosolujamme, ja suunnitelmista toteutukseen päästiin elokussa: Kun paras kiipeilykuoppa poistettiin käytöstä, tehtiin meille nyt oma kiipeilyreitti maneesin ympäri, joka yhdistyy aiemmin kesällä valmistuneeseen uuteen pihaton kiertävään lenkkiin!
Nyt on helppo käydä vaikka joka päivä ottamassa pienet alkuverryttelyt mäessä, ja myös ne jotka eivät ole tarpeeksi maastovarmoja lähteäkseen yksin hiekkakuopille asti, saavat nyt helposti treenattua ylä- ja alamäkeä, yhtä nopeasti kuin ennenkin kentälle mentäessä :)

Tallin "pururataa" on myös hiekoitettu niin että meillä on nyt uudistettu parin metrin levyinen 200m pitkä laukkapätkä omalla tontilla< - entinen pururata kun oli jo vuosia ollut enemmänkin multapintainen, ja hyvin maatunut versio aikaisemmasta hyväpintaisesta suorasta.

Myös työntekijäpuoli on uudistunut, ja nyt tallilla on työntekijät sekä aamu- että iltavuorossa! Tämä tarkoittaa mm. tarhojen puhdistamista kahdesti päivässä!
Saatiinkin mieluisat työntekijät, molemmat jo hieman tuttuja, meillä jo aikaisemmin harjoittelussa ollut hevosenhoitaja Hanna aloitti illoissa ja viikonlopuissa ja viikoilla aamuissa työskentelee mm. vuoden hevosenhoitaja- palkinnonkin pokannut Jaana, joka ehti jo keväällä tutustua talliin väliaikaisten tuurausten kautta. Jaanalla on pitkä kokemus hevosalalta ja hommat hoituvat ammattimaisin ottein!

Hieman paluuta alkuvuosiin on myös havaittavissa; hevosten vuokrausta on mahdollista taas harrastaa - tästä lisäinfoa myöhemmin!
Mutta, näillä eväillä on mukava lähteä talvea kohti! Vilkaise alta pieni video Piiasta ja Reetusta treenimäkeä testaamassa:

16.05.2019

Tässä kun ollaan jo kesän kynnyksellä, tai pitäisikö sanoa jo melkolailla kesässä kun eilen saapuivat pääskysetkin takaisin talvireissultaan, on hyvä kerrata alkuvuotta.
Viime kesänä ja kesän jälkeen saatiin jännittää, miten heinä riittää talvelle. Esikuivattua, lehtevää odelmaa, saatiin vain 60% siitä määrästä mitä olisin halunnut, mutta onneksi kuivaa heinää saatiin normaalin tuottajan lisäksi haalittua myös parilta lähituottajalta. Esikuivattu riitti juuri kevään loppuun ja kuivaheinää saatiin tilailla yllin kyllin! Tänä vuonna paalikoko oli hieman pienempi kuin normaalisti, joka tarkoitti huonona puolena jatkuvaa paalien ajoa heinähäkeille, mutta hyvänä puolena vähän parempaa heinän laatua kuin kovin tiukkaan pakatuissa isoissa paaleissa on meinannut aina varsinkin loppukeväästä olla jonkun verran pölyä. Nyt oli molemmissa heinissä jopa normaalia parempi laatu - jonka takia onkin ihmetelty joukolla kun tallilla on muina vuosina ollut ehkä yksi ähky vuodessa, niin tänä vuonna vatsaongelmia oli useammalla. Ensimmäistä kertaa myös klinikalla asti hoidettu vatsavaivaa, mitä ei ole ennen käynyt! Onneksi kaikki selvisivät kuitenkin vaivoistaan, ja jäätiin vain ihmettelemään mistä moinen voi johtua. Ehkäpä normaalia kuivempi kesä aiheutti kuitenkin heinään jotain, mitä ei normaaleissa analyyseissa mitata, ja joka ei päälle päin mitenkään näy. Peukut pystyyn, että nyt alkava kesä olisi vihdoin heinän kannalta parempi, ei liian sateinen ja kylmä, eikä rutikuiva myöskään!
Kevät alkoi viime vuotta aiemmin, ja pitkästä aikaa otettiin suolat esiin - jo helmikuun lopulla! Maaliskuun alkupuoliskolla päästiinkin taas kivasti ratsastamaan kentällä. Vaikkakin sen verran hyväluminen talvi oli, että saatiin ihan talvikenttä, ja paljon aurausrutiinia lisää ;) Myös pururata oli jonkun aikaa kivassa talvikunnossa kun sinnekin pääsi kunnolla traktorin kanssa reittejä huoltamaan!

Maastoreittien puolesta tulikin vähän huonoja uutisia, kun lähihiekkakuoppa myytiin ja sinne tulee muuta käyttöä, joka estää ratsastuksen. Onneksi muitakin kuoppia, ja hyviä maastoja löytyy joihin pääsee edelleen ratsastamaan, mutta harmittavasti kiipeilymäet vähenivät nyt puoleen. Vesilaitoksen kuopilla on vielä kuitenkin lyhempiä mäkiä, ja tehotreeniä haluaville myös reunaa pitkin jyrkempi ja pidempi nousu.

Kotitontilla on uusi tie pihatolle viimeistelty, ja on nyt pehmeällä hiekkapinnalla koko matkan maneesilta pihatonmäelle!

Kesää, ja hetken päästä alkavaa laidunkautta, sekä tallin uusia kesäasukkaita odotellessa, aurinkoisia päiviä kaikille!

Tästä viime vuoden terveisiin!